fbpx
Scroll to top

Uvjeti i pravila korištenja

1. Korištenje i izmjene

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje Fine masline Internet stranice isključivo na području Republike Hrvatske, odnosno web domene FINEMASLINE.COM

Usluge Fine masline Internet stranice dostupne su na internetskim stranicama http://www.finemasline.com, dalje u tekstu Fine Masline.

Web stranice kao i ostale usluge Fine Masline (kupnja putem Fine Masline uz dostavu putem GLS/DPD kurirske službe) mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Općim uvjetima i pravilima.

Korištenjem Fine Masline Internet stranice obvezujete se poštivati niže navedene Opće uvjete i pravila. Ako se ne slažete s Općim uvjetima i pravilima korištenja Fine Masline Internet stranice, molimo Vas nemojte koristiti web stranice Fine masline.

Opći uvjeti i pravila Internet stranice Fine Masline podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Općim uvjetima i pravilima korištenja Internet stranice Fine Masline posjetiti kod svake posjete web stranici. Ako web stranicu Fine Maline nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Opći uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima i pravilima korištenja Fine Masline Internet stranice Kohlanta d.o.o. neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

2. Uvjeti kupnje

Ovim se Općim uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Fine Masline Internet stranice definirani su kroz sljedeće etape:

 1. Registracija
 2. Naručivanje putem obrasca
 3. Plaćanje
 4. Otprema (dostava)
 5. Preuzimanje
 6. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija robe

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto Fine Masline Internet stranice. Kohlanta d.o.o. putem Fine Masline Internet stranice omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi na web stranici.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje proizvode tvrtke Kohlanta d.o.o., Ježdovečka 1e, 10250 Lučko, posredstvom Fine Masline Internet stranice. Kupcem se smatra svaka fizička ili pravna osoba koja se registrira na Fine Masline Internet stranicu te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na datum isporuke.

Kohlanta d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

2.1. Registracija

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

2.2. Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Ispunjavanjem obrasca se odabire  odabrani proizvod. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe ispuni cijeli obrazac i klikne “Pošalji”.

Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Kohlante d.o.o.. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li ste ispravno ispunili obrazac na Fine Masline Internet stranice te ponovite proces naručivanja.

Kohlanta d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko Kohlanta d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će kupca e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike proizvoda na Fine Masline Internet stranice su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

Kohlanta d.o.o. će nastojati na Fine Masline Internet stranici objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

2.3. Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti Kohlanti d.o.o. jednim od ponuđenih načina plaćanja navedenim na Fine Masline Internet stranici (pouzećem ili uplatom na žiro račun otvoren kod Privredna banka Zagreb d.d.: IBAN: HR5923400091110864022).

 

Dostava na kućnu adresu besplatna je za iznose veće od 100,00kn, a za iznose do 99,99kn naplaćuje se 30,00kn (PDV uključen).

 

2.4. Otprema (dostava) robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

2.5. Preuzimanje narudžbe

Narudžbe dostavljamo na kućnu adresu kupca putem DPD kurirske službe. Rok za uručenje narudžbi iznosi 3-7 radnih dana od dana narudžbe. U rokove za uručenje ne računaju se:

 1. dan prijema narudžbe;
 2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese odabranog prodajnog mjesta;
 3. vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Fine Masline Internet stranice;
 4. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava

Za narudžbe zaprimljene u petak iza 12 sati rok isporuke počinje teći prvi sljedeći radni dan Fine Masline Internet stranicie

2.6. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija robe

Kohlanta  d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

U slučaju reklamacije robe kupac je dužan uputiti reklamaciju Kohlanti d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima. Kupac ima pravo na reklamaciju u roku od 1 mjesec od obavljene kupnje.

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

Odgovor na prigovor Kohlanta d.o.o. obvezuje se dati u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.

3. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Krajnji korisnik može se obratiti na email adresu dunja(at)kohlanta.hr ili telefon 01 3707 522 radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda.

Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Potrošač sukladno čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:

1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

4. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom i kupnjom kao gost (bez registracije) na Fine masline Internet stranici dajem suglasnost da Kohlanta d.o.o., prikuplja i obrađuje moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.

Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja Kohlanta d.o.o. s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Kohlanta d.o.o. za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznat sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija na Fine masline Internet stranici.

Upoznat sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze Fine masline Internet stranice telefonskim putem ili putem e-maila.

Fine masline Internet stranica koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

5. Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža Fine masline Internet stranica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Kohlanta d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja i korištenja Fine masline Internet stranice.

6. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Fine masline Internet stranice je zaštićen i Kohlanta d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na Fine masline Internet stranici morate prethodno kontaktirati Kohlantu d.o.o. putem e-mail adrese dunja(at)kohlanta.com

7. Dostupnost Fine masline Internet stranice

Iako Vam Kohlanta d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, ne može garantirati da će usluge na Fine masline Internet stranici odgovarati Vašim potrebama.

Pristup na internetsku stranicu Fine masline (http://www.finemasline.com) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

8. Povezane internet stranice

Fine masline Internet stranice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole Kohlanta d.o.o., korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga Kohlanta d.o.o. nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama.

Dio Fine masline Internet stranice predviđen je za oglašavanje i oglašivači su odgovorni da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Kohlanta d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

10. Izričita suglasnost za korištenje osobnih podataka

“Sukladno relevantnim zakonskim propisima ovim putem dajem izričitu suglasnost kojom Fine masline Internet stranica ima pravo prikupljati samo one moje osobne podatke koji su nužni za ispunjenje naših ugovornih i zakonskih obveza; informira me o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito mi omogućuje izbor o upotrebi mojih osobnih podataka, uključujući mogućnost da donesem odluku da li želim ili ne da se moje ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Fine masline Internet stranica obvezan je moje osobne podatke strogo čuvati i učiniti ih dostupnim samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Kohlante d.o.o. odgovorni su za ispunjavanje obveza u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka”

Zašto odabrati baš fine masline

Vrhunska kvaliteta

Vrhunska
kvaliteta

Dostupno cijele godine

Dostupno cijele
godine

Brza i besplatna dostava

Brza i besplatna
dostava

Zašto odabrati baš fine masline

Vrhunska kvaliteta

Vrhunska
kvaliteta

Dostupno cijele godine

Dostupno cijele
godine

Brza i besplatna dostava

Brza i besplatna
dostava