fbpx
Scroll to top

Politika kolačića

PRIMJENA KOLAČIĆA

Na Fine masline Internet stranicI (www.finemasline.com) koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita internetske stranice koje je posjetio, koje potom šalju podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj web stranica (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Internetski kolačići se koriste za pravilno pokretanje stranice, unaprjeđenje kvalitete korisničkog iskustva te praćenje preferencija i interesa korisnika. Time postižemo više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj.

Bitno je naglasiti današa internetska stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik ranije nije dao. Ne sadrži kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Internetska stranica  www.finemasline.com služi se Google Analytics statistikom. Podatke o tome kako se korisnici koriste internetskom stranicom My Travel Map povremeno može prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnim Google Analyticsu.

Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristi se alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje se mogu upotrebljavati podaci iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics.  Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na Google internetskoj stranici: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/gb/

 

KAKO UPRAVLJATI INTERNETSKIM  KOLAČIĆIMA

Ako niste suglasni upotrebom kolačića, možete ih lako izbrisati (ili spriječiti) na računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki Vašeg preglednika. Kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućavanje upotrebe našeg web mjesta i njegovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki ove stranice ili prouzročiti njezin drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Prihvaćanje internetskih kolačića može se regulirati kroz postavke internetskog preglednika (browsera), obično pod “Alati” ili “Preferencije”. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite u rubrici “Pomoć” svojeg preglednika

Upotrebom ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i upotrebe podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

PREGLED INTERNETSKIH KOLAČIĆA

Na našoj stranici koriste se sesijski i trajni kolačići. Sesijski kolačići čuvaju se privremeno, odnosno uklanjaju odmah nakon zatvaranja preglednika. Trajni kolačići ostaju pohranjeni na uređaju do brisanja, ovisno o datumu isteka. Većina kolačića na ovoj stranici je trajna i traje do 2 godine, ovisno o datumu preuzimanja na uređaj.

Na ovoj stranici prisutna su tri tipa internetskih kolačića – nužni, analitički i statistički te marketinški i retargeting kolačići.

Nužni internetski kolačići potrebni za pokretanje stranice i ne mogu biti isključeni. Ovaj tip kolačića postavljen je isključivo kao odgovor na radnje poput odabira jezika, valute, sesija prijave ili postavki privatnosti. Preglednik je moguće postaviti tako da blokira ove kolačiće, no to može utjecati rad stranice, odnosno korisničko iskustvo. Ako se kolačići isključe, postavke neće biti zapamćene pa će se svaki put morati iznova pitati, birati i prihvaćati.

Analitički i statistički kolačići potječu od integriranih analitičkih alata web platforme te Google Analyticsa kojima se anonimno mjere podaci poput broja posjetitelja i izvora prometa. Uključeni analitički i statistički kolačići omogućuju nam da bolje razumijemo korisničko iskustvo te da ga poboljšamo. Više informacija o kolačićima Google Analyticsa moguće je pronaći ovdje.

Marketinški i retargeting kolačići potječu od alata DoubleClick i Facebook pixel kojim se omogućuje bolje korisničko iskustvo i prikazivanje relevantnih oglasa na temelju profila interesa. Ako se ovaj tip kolačića ne prihvati, ciljano oglašavanje neće biti moguće ponuditi.

 

TIP KOLAČIĆA OPIS KOLAČIĆA
Nužni Tip kolačića za pristup internetskoj trgovini
Nužni Kolačić za potrošačku karticu
Nužni Kolačić za navigaciju kroz internetsku trgovinu
Nužni Kolačić za checkout
Nužni Kolačić za prijavu korisnika
Nužni Kolačić za regulaciju pristanka na kolačiće 
Nužni Kolačić za ubrzavanje stanja stranice
Analitički i statistički Kolačić za analitiku platforme
Analitički i statistički Kolačić za analitiku platforme vezanu uz checkout
Analitički i statistički Kolačić za Google Analytics
Analitički i statistički Kolačić za dijeljenje sadržaja
Marketinški i retargeting Kolačić za Google Analytics praćenje korisničkog ponašanja
Marketinški i retargeting Kolačić za geografsku registraciju uređaja
Marketinški i retargeting Kolačić za Facebook oglašavanje

 

AUTORSKA PRAVA / COPYRIGHT

Interent stranica Fine Maline je u vlasništvu tvrtke Kohlanta d.o.o.. Sav sadržaj na našoj stranici, kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikone, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su tvrtke Kohlanta d.o.o. ili naših partnera i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

UPOTREBA I KORIŠTENJE WEB STRANICE FINEMASLINE.COM

Interent stranica Fine Masline  u vlasništvu je tvrtke Kohlanta d.o.o. i upotreba iste se ne naplaćuje, dok se za sam pristup internetu i korištenju daljinskog prijenosa podataka te naknadi za pružanje takve usluge obratite svojem operateru.

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI

Kohlanta d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Ulaskom na ovu internetsku stranicu oslobađa se i odrješuje pružatelj usluga/vlasnik i tvorac ove internetske stranice svake odgovornosti koja bi mogla nastati nepravilnim korištenjem proizvoda s ove internetske stranice. Svi proizvodi koji su u prodaji s ove internetske stranice smatraju se originalnim proizvodima te se isporučitelj i vlasnik ove web stranice ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu povredu ili ozljedu nastalu korištenjem proizvoda kupljenih putem ove web stranice.

Svi sadržaji na ovoj internetskoj stranici su informativnog ili edukativnog karaktera. Svi proizvodi dostupni putem ove web stranice ostaju u vlasništvu isporučitelja, vlasnika ove web stranice Kohlanta  d.o.o., do trenutka potpune isplate kupoprodajne cijene.

Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje internetske stranice www.finemasline.com isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da tvrtka Kohlanta d.o.o. ne jamči (i) za posljedice koje mogu nastati upotrebom ove internetske stranice. Kohlanta d.o.o. zadržava pravo uskrate usluge ili poništenja narudžbe po vlastitom diskrecionom pravu, bez ograničenja i navođenja razloga.

Zašto odabrati baš fine masline

Vrhunska kvaliteta

Vrhunska
kvaliteta

Dostupno cijele godine

Dostupno cijele
godine

Brza i besplatna dostava

Brza i besplatna
dostava

Zašto odabrati baš fine masline

Vrhunska kvaliteta

Vrhunska
kvaliteta

Dostupno cijele godine

Dostupno cijele
godine

Brza i besplatna dostava

Brza i besplatna
dostava